Издателство МАЙ

Книги за дома и семейството

Автор Димитър Мантов, цветни приложения, размер 17х24 см, 576 стр. Книгата се издава с твърда подвързия и с мека подвързия.

Готварските рецепти, които предлагаме на читателите в това уникално издание, са събирани от автора повече от 35 години из различните краища на България. Използвани са и рецепти от архивни източници, от историите на отделни селища, от творбите на автори от миналото столетие, от много домашни “готварски тефтери” на анонимни, но доказали качествата си майстори и майсторки на вкусните гозби. Така кулинарното богатство на страната ни за първи път се издава в една толкова пълна и цялостна книга. Тя включва около 2000 готварски рецепти - доста от тях са ни познати от всекидневната ни готварска практика, но много други ще срещнем за първи път, тъй като се основават на регионалните особености на кулинарната традиция.

Книгата съдържа обширен увод за особеностите на българската кухня, установили се през вековете. Готварските рецепти са обобщени в 19 раздела: предястия (разядки), чорби (супи), постни ястия, ястия с агнешко и шилешко месо, ястия с телешко месо, ястия със свинско месо, ястия с кайма, ястия с карантия, ястия с риба, миди, раци, охлюви, ястия с птици, ястия с яйца, мляко и млечни храни, ястия с гъби, сосове, тестени печива, десерти, приготвяне на зимнина, домашни колбаси, подправки.

Тази книга е своеобразна кулинарна енциклопедия. Тя е ценен помощник за всяко домакинство. Това е книга, която се предава от поколение на поколение.

Българска традиционна кухня.  2000 изпитани рецепти

Цена на изданието с твърда подвързия: 32.00 лв.

Цена на изданието с мека подвързия: 24.00 лв.